متفرقه

راهنمای مراقبت‌های اساسی در دوران شیردهی

زنان باردار که در دوران شیردهی هستند باید به مراقبت‌های خاصی از خود و نوزادشان توجه کنند و رژیم غذایی شیردهی را رعایت کنند. این مراقبت‌ها شامل موارد زیر است:

  • رعایت بهداشت عمومی و فردی: این شامل شستشوی دست‌ها، حمام روزانه، مسواک زدن، تمیز نگه داشتن ناحیه تناسلی و پستان‌ها، استفاده از لباس‌های مناسب و تمیز، اجتناب از قرار گرفتن در معرض دود، گرد و غبار، بوهای نامطبوع و مواد شیمیایی است.
  • رعایت تغذیه سالم و متنوع: این شامل مصرف کافی آب و مایعات، مصرف غذاهای حاوی پروتئین، کربوهیدرات، چربی‌های سالم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. باید از غذاهای ناسالم، سرخ شده، شیرین، نمکین و تند اجتناب کرد. همچنین باید از مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر خودداری کرد.
  • رعایت فعالیت بدنی مناسب: این شامل انجام حرکات سبک و روزانه است که باعث بهبود گردش خون، کاهش استرس، کنترل وزن و پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی-عروقی می‌شود. باید از فعالیت‌های سخت، خطرناک و آسیب‌رسان به خود و جنین پرهیز کرد.
  • رعایت مراقبت‌های پزشکی: این شامل دنبال کردن برنامه‌ای است که پزشک برای معاینات دوران بارداری تعیین کرده است. همچنین باید آزمایش‌ها، سونوگرافی‌ها و واکسیناسیون‌های لازم را به موقع انجام داد. باید همه داروها، مکمل‌ها و علائم نامطلوب را با پزشک هماهنگ کرد.
  • رعایت بهداشت شیردهی: این شامل تمیز نگه داشتن پستان‌ها قبل و بعد از شیردهی، استفاده از لباس‌های مناسب برای شیردهی، تغذیه مناسب برای تولید شیر کافی و با کیفیت، رعایت وضعیت صحیح شیردهی، جلوگیری از زخم شدن چشمک‌ها یا در صورت زخم شدگی درمان آن‌ها است. همچنین باید به نظارت بر سلامت نوزاد در طول شیردهی توجه کرد.

غذاهایی که باید در دروان شیردهی مصرف کنید

به طور کلی، در دوران شیردهی باید غذاهای متنوع، مغذی و سالم مصرف کنید. برخی از غذاهایی که برای شیردهی مفید هستند عبارتند از:

  • پروتئین های سالم مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ، لوبیا و عدس
  • لبنیات کم چرب مانند شیر، ماست، پنیر و دوغ
  • غلات کامل مانند نان، برنج، جو و گندم
  • سبزیجات و میوه های رنگین مانند هویج، اسفناج، سیب زمینی، پرتقال، آلبالو و زغال اخته
  • چربی های سالم مانند روغن زیتون، آووکادو، دانه ها و آجیل
  • آب و نوشیدنی های بدون کافئین مانند چای سبز، شیربادام و آبلیمو

در کل لازم است رژیم شیردهی مخصوص خود را داشته باشید. همچنین اگر اشتها به خوردن غذا ندارید می توانید از روش های افزایش اشتهای گیاهی استفاده کنید اما لازم است حتما از قبل با پزشک خود مشورت کنید. بدون مشورت پزشک از روش های افزایش اشتها گیاهی استفاده نکنید.

برخی از غذاهایی که باید در دوران شیردهی از آنها اجتناب کنید عبارتند از:

    • الکل و نوشیدنی های حاوی الکل
    • قهوه و نوشیدنی های حاوی کافئین بیش از حد
    • شکلات و قند
    • ادویه جات تند و تیز مانند فلفل قرمز، سیر، دارچین و زردچوبه
    • مرکبات و آبمیوه های آنها مانند پرتقال، لیمو، لیمو ترش و گریپ فروت
    • توت فرنگی، کیوی، آناناس و میوه های دارای ترشحات
    • سبزیجات بادآور مانند پیاز، کلم، سیر، گل کلم، کلم بروکلی، خیار و فلفل
    • محصولات شیر گاو و سویا در صورت حساسیت یا آلرژی

جلو گیری از حساسیت غذایی

به‌طور کلی، برای جلوگیری از حساسیت های غذایی، بهتر است از مصرف غذاهایی که ممکن است باعث واکنش آلرژیک شوند، اجتناب کنید. برخی از این غذاها عبارت‌اند از:

  • شیر گاو
  • تخم‌مرغ
  • بادام‌زمینی
  • آجیل درختی
  • ماهی
  • صدف
  • سویا
  • گندم

همچنین، برخی از راه‌های دیگر برای پیشگیری از حساسیت های غذایی عبارت‌اند از:

  • شروع تغذیه تکمیلی با شیر مادر یا شیر خشک برای ۴ تا ۶ ماه اول زندگی کودک
  • معرفی تدریجی غذاهای جامد و آلرژی‌زا به کودک وقتی که آماده خوردن آن‌ها است
  • خواندن برچسب‌های مواد غذایی و دقت به محتوای آن‌ها
  • استفاده از درمان‌های طبیعی و مکمل‌هایی که می‌توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند، مانند پروبیوتیک‌ها، ویتامین C، روغن ماهی و عسل

 

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا